Come and SEE

Locatie

Groenstraat 2a Esbeek

Open

Elke zaterdag & zondag van 11:00 tot 17:00

Contact

info@see-expo.nl

13 + 4 =

About SEE

apr 9, 2022 | Pages | 0 Reacties

SEE komt niet zomaar in 2022 uit de lucht vallen. Er zit een voorgeschiedenis achter die je misschien niet meteen zou verwachten. Mag ik jullie mee nemen naar 1924.

Andreas Schotel

In dat jaar strijkt kunstenaar Andreas Schotel namelijk neer op de Esbeekse gronden. De van oorsprong Rotterdamse kunstenaar krijgt toestemming om een voormalig tuinhuisje van Kralingen te verhuizen naar de bossen van de Oranjebond van Orde in Esbeek. In dit huisje van 2 x 2 meter brengt hij de zomermaanden door met zijn vrouw en 2 kinderen. Schotel houdt zich dan bezig met het etsen van het boerenleven van Esbeek wat van 1924 tot 1980 een steeds grotere collectie opbrengt. Al werd hij in het begin van zijn tijd in Esbeek gezien als een paria, naarmate de jaren slijten wordt hij steeds meer omarmt.

>Lees meer over Andreas Schotel

Stichting vrienden van Andreas Schotel

Deze waardering word in 1981 bezegeld met een Stichting die zijn naam zal dragen. Stichting Vrienden van Andreas Schotel zet zich in voor het beheer en behoud van de kunstwerken van Andreas Schotel. In 1986 wordt het eerste museum officieel geopend welke in 2010 verplaatst wordt naar het huidige museum in Cafe Schuttershof in Esbeek. Daarnaast zet de stichting zich in om het werk levend te houden of nieuw leven in te blazen. Voor dat laatste werd in 2015 een werkgroep samengesteld.

>Lees meer over Stichting Vrienden van Andreas Schotel

Park & Schotel

Deze werkgroep bestond uit jonge, creatieve Esbekenaren die zich graag inzetten voor meer kunst en cultuur in de samenleving. Verschillende vernieuwende activiteiten, onthullingen van sculpturen en heuze festivals tot aan het meedenken voor het aanleggen van een  kunst- en wandelroute door de mooie natuur van Esbeek, versierd met prachtige sculpturen van o.a. kunstenaar Hannes Verhoeven die, geïnspireerd door Schotel, deze kunstwerken realiseerde.  

SEE

Na jaren experimenteren onder de vleugels van Andreas Schotel, 5 sculpturen en 3 festivals verder werd het voor de organisatie van Park & Schotel tijd om haar eigen vleugels uit te slaan. Een eigen identiteit creëren om nog verder te kunnen groeien in de artistieke wereld werd steeds belangrijker voor de groep. Zo ontstaat er ruimte om meer buiten de kaders te treden, maar de verbinding met Andreas Schotel zal voor altijd gekoesterd blijven. Hulde voor de Meester.

SEE-LAND

Een beeldentuin, een atelier en een galerij op een terrein dat zich perfect leent voor speciale exposities en kunstfestivals. En dat allemaal te midden van het prachtig agrarisch landschap op de Groenstraat in Esbeek. Dit is het nieuwe werkterrein van de SEE crew. Er zal permanent een wisselende Sculpture Expo plaatsvinden die elke zaterdag gratis te bezoeken is. Je kunt dan ook de kunstenaar Hannes Verhoeven aan het werk zien in zijn atelier. Hij geeft je graag uitleg of een rondleiding. In de galerij kun je een expositie bekijken die sterk gelinkt is aan het huidige aanbod in de beeldentuin.

SEE YOU SOON

SEE OUR HISTORY